Tekstil Dünyası

Örme Teknolojisinde Son Gelişmeler

Örme Teknolojisi

Günümüz Örme Teknolojisinde Son Gelişmeler Neler?

Örme teknolojisindeki son gelişmeler, zor bir dönemden geçen tekstil üreticilerine değer katmaya hedefliyor.
Galler, ilmekler, kalibre, çözgü, atkı, raşel, jarse, interlok… örme endüstrisinde çalışan insanlara tanıdık gelen terimlerden sadece birkaçı. Örgü teknolojisi çeşitli tip ve boyutlarda gelir ve küçük vasküler kalp greftlerinden her türlü ürünü yapmak için kullanılabilir. Ayakkabı saya ve konfeksiyon kumaşlarına kadar geniş ölçekli yatak bileşenlerine ve diğer özelliklerin yanı sıra rahatlık, esneklik ve kusursuz şekillendirme gerektiren her şeye kadar.

ITMA 2019 – ITMA tipik olarak yeni yeniliklerin önünü açtığından – ve pandemi nedeniyle makine pazarındaki zorluklara rağmen, örgü teknolojisi üreticileri hala yenilik yapıyor ve müşterilerinin değer sağlamasına yardımcı oluyor. Örücüler için mevcut birkaç yeni ürüne bir göz atalım.

Mayer & Cie

Saha testlerini tamamlayan Almanya merkezli Mayer & Cie, OVJA 2.4 EM yuvarlak örgü makinesinin artık pazara hazır olduğunu bildirdi. Tam elektronik model, yüksek verim ve geniş desen çeşitliliğine sahip yatak örtüsü kumaşları için tasarlanmıştır. Bu pazara hazır sürüm, her iki besleyiciye yerleştirilen yeni bir iplik dalgalanma kontrol sisteminin eklenmesiyle ITMA 2019 sırasında tanıtılan model üzerine inşa edilmiştir. Kontrollü bir hava akımı, özellikle dakikada yüksek devirlerde sabit iplik gerginliğini korur, bu da iplik ilmeklerinin ve dikişlerin düşmesinin önlenmesine yardımcı olur.

Mayer & Cie.’nin OVJA 2.4 EM

Mayer & Cie bölge satış müdürü Thomas Zizmann, “OVJA 2.4 EM, 2,4’lük besleyici yoğunluğuyla, daha yüksek üretkenliği mümkün kılan daha yüksek besleyici yoğunluklarına yönelik mevcut eğilime tam olarak uyuyor,” dedi. “OVJA 2.4 EM, 30 kilograma kadar üretiyor. Saatte kumaş. Bu, 950 hız faktörü ile gösterildiği gibi, onu dünyadaki türünün en üretken makinesi haline getiriyor. “

Yatak pazarında nispeten yeni olan örme kumaşlar, son 20 yılda kısmen elastikiyetleri ve esneklikleri nedeniyle Mayer & Cie’ye göre yükselişe geçti. Bununla birlikte, pazar giderek daha rekabetçi hale geliyor ve Mayer & Cie., Yatak makinelerinin üretimini artırarak müşterileri için – çoğunlukla bu sektördeki birinci sınıf üreticiler – Amerika Birleşik Devletleri ve Belçika’da – değer katmayı hedefliyor.

Mayer & Cie ayrıca, çok renkli tasarımlar ve kıvrımlı yapılar, ara kumaşlar ve yerleştirme ipliği olan çift örgü kumaş dahil olmak üzere mikro yapı elemanları için OVJA 1.6 EE / 2 WT çift jarse jakar makinesini de sunmaktadır. Makine, silindirde üç yollu elektronik iğne seçimine ve nervür kadranında iki yollu teknolojiye sahiptir. Özel iğneler kullanıldığında, makine E16 kadar kaba ebatlarda 1.200 denyeye kadar iplikler örebilir. Uygulamalar arasında şilte kılıfları, döşemeler, nakliye koltuk kılıfları, ayakkabı saya ve dış giyim yer alır.

Mayer & Cie., Dijitalleşme trendine uygun olarak, knitlink teknolojisi ile örme endüstrisi için bulut ve web tabanlı bir dijital çözüm sunuyor. knitlink, her makineden gelen verileri kaydeder ve operatörlere kişiselleştirilmiş bir gösterge panosundaki verilerin görsel bir kaydını sağlar.

my.shop kısa süre önce seçilen ülkelerde açıldı ve şirkete göre, yedek parçalar için bir web mağazası yakın gelecekte yaygın olarak bulunacak. Ek işlevler de geliştirme aşamasındadır.

Karl Mayer

İş tarafında, 2020 yılında Almanya merkezli Karl Mayer Textilmaschinenfabrik GmbH, düz örme alanında tanınmış bir isim olan H. Stoll Ag & Co. KG’yi satın aldı. Satın alma, Karl Mayer’in ürün tekliflerini hem çözgülü örme hem de düz örgü çözümlerini içerecek şekilde genişletiyor. Stoll artık Karl Mayer şirketler grubu içinde bağımsız bir iş birimi olarak faaliyet gösteriyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Stoll ve Karl Mayer Kuzey Amerika şubeleri, Greensboro, NC’de tek bir yerde konsolide edildi Mart 2021’de tamamlanması planlanan şantiyedeki bir yatırım, son teknoloji bir tekstil geliştirme ve ziyaretçi merkezini içeriyor. Hem Karl Mayer hem de Stoll teknolojileri için gösteriler, eğitim, endüstri ortaklarıyla işbirliği fırsatları, prototip oluşturma ve montaj operasyonu sunuyor. Stoll’un Greensboro’daki çekirdek ekibi, iş ve teknik yönetim, tekstil tasarımı ve ürün geliştirme, makine programlama ve müşteri hizmetleri sunmaktadır.

KARL MAYER Kuzey Amerika başkanı Tony Hooimeijer, “Yeni geliştirme ve ziyaretçi merkezi ve yeteneklerimizi birleştirmemizin getirdiği sinerji sayesinde, tekstil üreticilerine ve tekstil kullanımını Kuzey Amerika’da son derece güçlü bir kaynak olarak hayal edebilecek tüm endüstrilere sunuyoruz” dedi. .

Şirket ayrıca, inovasyonu teşvik etmek için tekstil endüstrisini yeni teknolojilerle birleştirmeye yardımcı olmayı amaçlayan bir Textile Makerspace platformu oluşturdu. Bir odak noktası olan Textile Circuit, akıllı tekstiller ve giyilebilir ürünlerle ilgileniyor ve projeler şirketin Almanya, Obertshausen’deki merkezinde devam ediyor. Greensboro lokasyonu, aynı zamanda, ABD merkezli müşterilerin e-tekstiller için fikirler geliştirip uygulayabilecekleri, tekstil teknolojisi ürün geliştiricisi Sophia Krinner’in desteğiyle, değiştirilmiş standart makine ve yetkin servis teknisyenlerinin bulunduğu bir Makerspace alanı sunuyor. Tekstil Devresini kurmakla görevlendirildi. Krinner, “Müşteriler bize fikirleriyle gelebilir ve fikirlerini gerçeğe dönüştürmenin farklı yollarını denemek için bizimle birlikte çalışabilir” dedi.

RD 7 / 2-6 EN

Teknoloji tarafında, Karl Mayer örme sektörü için bazı yeni teknolojiler sunuyor. Şirkete göre, RD 7 / 2-6 EN çift iğne çubuklu raşel makinesi, önceki RD 7 / 2-12 EN’e kıyasla yüzde 30’a kadar daha yüksek hız sunuyor. İlk olarak 2019’da tanıtılan makine, 2 ila 6 milimetre arasında bir el plakası mesafesi kullanarak 3B kumaşları örebilir. EN desen tahriki ve 1 inçlik maksimum shogging hareketi, 12.000’e kadar dikiş tekrarı ile desen çeşitliliğine izin verir. Makine 138 ve 77 inç çalışma genişliklerinde E 18, E 22 ve E 24 ölçülerinde mevcuttur. Kumaşlar ayakkabı, giysi ve yatak uygulamaları için kullanılabilir.

Karl Mayer’s SwapKnit 36 ​​

Karl Mayer’in HKS 3-M ON, şirketin dijital çözümleriyle bağlantılı ilk makinelerden biriydi. Makine, model verilerini KM.ON güvenli bulutundan doğrudan indirebilir ve model disklerini kullanması gerekmez, bu da N model sürücüleriyle ilişkili hızlarda EL dişlileriyle bulunan kolay desen değişikliklerine izin verir. Şirkete göre, makine yakın zamanda daha geniş veya yan yana üretim için 300 inç daha geniş bir çalışma genişliğine sahipti ve önceki modelden yüzde 15 daha hızlı.

Karl Mayer, HKS 3-M ON için alıştırma satın almak için birbiriyle değiştirilebilir üç seçenek sunar – 36 dikiş sırasına kadar tasarımlar için SwapKnit 36 ​​ve SwapKnit 36 ​​Flat; 36’dan fazla dikiş sırasının desen tekrarları için geliştirilmiş bir varyant. Makinelerin kalıpları, Karl Mayer’in Webshop Yedek Parçalarından indirilerek hızlı ve esnek kalıp değişiklikleri için örgü makinesine yüklenir. Karl Mayer’e göre hibrit makine, tipik bir N ve EL patern sürücüsünün modelleme olasılıklarını tek bir makinede birleştiriyor.

Shima Seiki

SARS-CoV-2 salgınının ilk günlerinde, Japonya merkezli Shima Seiki Mfg.Ltd, Wholegarment® teknolojisi de dahil olmak üzere çeşitli örgü makineleri kullanılarak üretilebilen maskeler için ücretsiz örgü verilerini yayınladı. Amaç, cerrahi maske eksikliğini olabildiğince çabuk azaltmak için üretimi maskeye geçirmek isteyen Shima Seiki makine sahiplerine yardımcı olmaktı. Desenler, ek dikiş gerekmeden tek adımda örülebilen entegre kulak halkalarına sahip 3B biçimli maskeler içindi. Tasarımlar Shima Seiki’nin shimaseiki.com/user/samplesearch adresinde bulunan kullanıcı web sitesinde mevcuttur.

Shima Seiki’nin iplik bankası ™

Resmi olarak Eylül 2020’de başlatılan, Japonya merkezli Shima Seiki Mfg.Ltd.’nin çevrimiçi web hizmeti, kullanıcıların dünyanın dört bir yanındaki çok çeşitli şirketlerden en son iplikleri aramasına ve görüntülemesine ve daha sonra kullanmak üzere iplik verilerini indirmesine olanak tanır. Shima Seiki SDA®-onE APEX4 tasarım sisteminde kumaş simülasyonu ve sanal örnekleme. Amaç, tasarımcılara üretim için mevcut olan iplikler kullanılarak yaratılabilecek giysilerin doğru temsillerini oluşturma yeteneği vermektir.

Shima Seiki’nin APEXFiz ™

Mevcut Shima Seiki APEX kullanıcıları, iplik bankasını ücretsiz kullanmak için kayıt olabilirler. Ekim 2020’de şirket, APEXFiz ™ adlı aboneliğe dayalı bir tasarım yazılımı seçeneğini de piyasaya sürdü. Bu teklif, Shima Seiki’nin yalnızca hepsi bir arada tescilli donanım ve yazılım paketleri sunma geleneğini bozar ve müşterilerin yazılımı yüklemelerine olanak tanır – beş farklı konfigürasyonda mevcuttur: Design Jr .; Tasarım Standardı; Tasarım-Örgü; Tasarım-Örgü; ve Design Pro – kendi bilgisayarlarında. APEXFiz kullanıcılarının da iplik bankasına erişimi vardır.

Shima Seiki, “geleneksel olarak tasarım simülasyonunu ve sanal örneklemeyi, örnek hazırlama aşamasında boşa harcanan zamanı, maliyeti ve malzemeleri azaltmak için sanal örneklerin fiziksel örneklerin yerini aldığı ‘Toplam Moda Sistemi’ konseptinin önemli bir parçası olarak teşvik ettiğini bildirdi. Sürdürülebilir bir üretim tedarik zinciri için genel verimlilik ve azaltılmış atık. “

İplik firmaları ürünlerini çeşitli planlar dahilinde iplik bankasına kaydettirebilirler. Shima Seiki’ye göre iplik üreticilerinin avantajı, “ipliklerini doğrudan müşterilerine sunma” yeteneğidir. İplik bankası teknolojisi, ürün tanıtımı için geleneksel numune kitaplarına bağımlılığı azaltarak iplik üreticileri için zamandan, maliyetlerden ve malzemelerden tasarruf sağlayabilir.

SHIMANAVI ™

Shima ayrıca yakın zamanda APEX serisi kullanıcıları için çevrimiçi eğitim sağlayan SHIMANAVI ™ e-öğrenme sistemini piyasaya sürdü. Esnek sistem, uygun olduğu zaman ve yerde kullanıcının hızında destek sunar. Kursların birkaçı birden çok dilde mevcuttur.

Comez

Jakob Müller Group şirketi Comez Internationl Srl, İtalya’dan bazı yeni teknoloji tanıtımları arasında DNB / 600-2B, DNB EL-32 ve 800 ACO / EL bulunmaktadır.

Comez’den DNB 600-2B

DNB / 600-2B, maskeler için kulak halkaları ve spor giyim aksesuarları da dahil olmak üzere parçaların seri üretimi için tasarlanmış yüksek hızlı mekanik çift iğne yataklı çözgülü örme makinesidir. Comez’e göre, bu tür ürünler için gereken düşük dikiş yoğunluğu ve makinenin yüksek çalışma hızı çok yüksek üretkenliğe eşittir. Mekanik olarak kontrol edilen iki kılavuz çubukla donatılmış olan DNB / 600-2B, her tür ipliği çift yüzlü kumaş yapılarına işleyebilir. Kompakt bir tasarım ve azaltılmış çalışma genişliği, hızlı geçişlerle sonuçlanır.

Comez DNB / EL-32-12B

Şirketin DNB / EL-32-12B’si ilk olarak ITMA 2019’da tanıtıldı. Elektronik olarak kontrol edilen çözgülü örme makinesi, tek bir kompakt makinede tüm olası ölçülerdeki herhangi bir ipliği kullanarak numune üretimi için tasarlanmıştır. DNB / EL-32-12B kullanılarak üretilebilen ürünler arasında teknik tekstiller, tıbbi tekstiller, ayakkabı saya ve giyim tekstilleri yer alır. Makinenin 12 kılavuz çubuğu ve maksimum 560 milimetre stroklu elektronik uzun atışlı cihazı, takviyeli kumaşlar, sürekli atkı atmalı kumaşlar ve teknik döşemelik kumaşlar gibi daha gelişmiş teknik kumaşların üretilmesine olanak tanır.

Comez’in 800 ACO / EL

Comez’in 800 ACO / EL kroşe örgü makinesi, bileşik iğneler, elektronik olarak kontrol edilen iplik gerginliği ve dikiş yoğunluğu düzenlemesine sahiptir. Comez, makinenin elastik ve sert kumaş ve bantların üretimi için uygun olduğunu ve tıbbi ve ortopedik tekstiller, kapalı döngü Astrahan tarzı kumaşlar, döşeme şeritleri ve bantları ve spor giyim gibi kilit dikiş yapısı gerektiren ürünler için ideal olduğunu bildiriyor. şeritler, diğer makaleler arasında. Makine sekiz atkı çubuğu ile donatılmıştır ve 800 mm çalışma genişliğine sahiptir.

Groz-Beckert

Almanya merkezli Groz-Beckert KG kısa süre önce, büyük çaplı yuvarlak örgü makinelerinde artan elyaf uçuntusuna sahip kesikli elyaf ipliklerinin örülmesinde kullanılmak üzere SANT ™ SF özel uygulama iğnesini ve Sinker SNK SF’yi tanıttı. Bu tür üretim süreçlerinde, elyaf kalıntısı, elyaf aşınması ve kir, iğne taşıyıcı kanalının kanallarında birikintilere neden olabilir ve bu da sonuçta düzensiz iğne oturmasına, sıkı harekete ve iğne ve platin aşırı ısınmasına neden olabilir, bu da kalitesiz kumaşlara ve makinede hasara yol açar. bileşenleri. SAN SF iğnesi ve SNK SF platini, kir birikimini azaltmak ve makine arıza süresini azaltmak için gerekli temizleme aralıklarını uzatmak üzere tasarlanmıştır.

Kesik elyaf iğnede, iğnenin arkasında kapalı bir gövde ve silindir duvarlarını desteklemek için yastıklar bulunur. Şirkete göre, iğne aynı zamanda tek tip ilmek yapısını da geliştiriyor.

Platin, ön alanda kendi kendini temizleme etkisi yaratan tüylerin çıkarılması için bir açıklığa sahiptir. Platin kullanımı kumaş kusurlarını ve makine parçalarındaki aşınmayı azaltır.

Groz-Beckert’in bir başka yeniliği de Akademi Mobil Örme’dir. Şirket, Groz-Beckert Akademisini her yerden erişilebilen çevrimiçi seminerlerin eklenmesiyle genişletti.

Şu anda, her ayın ikinci Salı günü yeni bir çevrimiçi seminer verilmektedir. Seminerler canlı ve etkileşimlidir ve katılımcılar sohbet işlevini kullanarak sunum yapan kişiye sorular sorabilir. Mart seminerinin başlığı “Büyük çaplı yuvarlak örgü makinelerinde örme yaparken maliyetlerin düşürülmesi” başlığını taşıyor. Planlanan Nisan ayı oturumu “İğne kullanımı – Düz iğnelerin doğru şekilde temizlenmesi” olarak adlandırılmıştır. Seminerler hakkında daha fazla bilgi şirketin web sitesinde bulunabilir.

textileworld

Örme teknolojisinde son gelişmeler hakkında daha fazla bilgileye ulaşmak için üye olmayı unutmayın.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: