Tekstil Dünyası

Dünyanın En Ünlü Modacıları

christian dior

Moda endüstrisinde zirvede kalmak her zaman göz korkutucu bir zorluk olmuştur ve bu da en etkili tasarımcıların başarılarını daha da etkileyici kılmaktadır. Dünyanın En Ünlü Modacıları listesini belirlerken ‘moda endüstrisi’ kaynakları ve medyasından yararlandık.

Dünyanın En Ünlü Modacıları

Calvin Klein

Calvin Klein, moda dünyasındaki imza tasarımlarıyla mirasını bırakmak istiyor. Klein, moda okuduktan ve kıyafet üreticisi için eğitildikten sonra 1968’de kendi şirketini kurdu. Şirketi kıyafetler ve özellikle mont ve takım elbise tasarladı. Calvin Klein Inc.’in merkezi Manhattan’ın merkezindedir ve parfüm, mücevher ve spor kıyafetleri yapımında uzmanlaşmıştır. Klein’ın net değeri 700 milyon dolara kadar olduğudur.

Roberto Cavalli

Dünyanın En Ünlü Modacıları

Göz alıcı baskı stili, deri kıyafetleri ve kotlarıyla ünlü Roberto Cavalli, tüm dünyadaki çeşitli etkileyici moda stilistlerinden biridir. Cavalli ticari markasını 1960’larda başlattıktan sonra, erkek kıyafeti yaratma ve gözlük üzerinde çalışmaya başladı ve iç çamaşırı setleri, parfümler, mücevherler ve aksesuarlarla genç bir izleyiciyi avlayan Just Cavalli serisini sundu. Değeri 500 milyon dolara yükseldi

Marc Jacobs

Moda dünyasını fetheden bir başka ünlü moda tasarımcısı Marc Jacobs. Jacobs koleksiyon tasarımlarına 1986’da başlamadan ve resmi olarak Marc Jacobs etiketini sunmadan önce, daha önce bir New York giyim mağazası Charivari’de stokçu olarak çalıştı. Yetenekli bir yönetmen olarak Louis Vuitton ile de yakından ilgilendi ve bir kütüphane kurdu ve bu büyük bir başarıydı. Şu an itibariyle, Jacob tüm dünyada 200’den fazla perakende mağazasını yönetiyor ve sahibi. Marc Jacobs’un beklenen net değeri 100 milyon dolar

Jean- Paul Gaultier

Dünyanın En Ünlü Modacıları

Moda dünyasının en etkili Fransız tasarımcıları olarak kabul edilen Jean Paul Gaultier, üst düzey özel tasarımlarıyla aynı zamanda hazır giyim kıyafetleriyle eşleşen özel olarak donatılmış kıyafetlerin işinde ustalaştı. Moda dünyasında ün kazanmayı ve olağanüstü stilini sergilemeyi başardı. 1982 yılında tasarım işini tanıttıktan sonra, çalışmaları çok tanındı. Net değeri 100 milyon dolar.

Jimmy Choo

Lüks ayakkabı, el çantası, aksesuar ve parfüm konusunda uzmanlaşmış bir İngiliz yüksek moda evidir. Şirket, J. Choo Limited, 1996 yılında moda ayakkabı tasarımcısı Jimmy Choo ve Vogue aksesuar editörü Tamara Mellon tarafından kuruldu. Markanın Galler Prensesi Diana’nın gözdesi olduğunu iddia ediyor

Giorgio Armani

Dünyanın En Ünlü Modacıları

İlk kırmızı halı moda tasarımcısı olarak tanınan ve dünyadaki her erkeğin arzusunu büyüleyen erkek giyim icatları için çok popüler olan Giorgio Armani. 1975 yılında kendi işini başlattıktan sonra Armani, futbolcuları ve İtalyan Olimpiyatçılar için birçok görkemli takım elbise yarattı ve hatta 2008’de Karanlık Gece’de Bruce Wayne’i giydirdi. ve Grammy Ödülleri. Forbes’a göre Armani’nin net değeri 8,6 milyar dolar.

Ralph Lauren

Ünlü bir tasarımcı olmadan önce perakende işinde çalışmak zorunda kaldı ve daha sonra hazır giyim, parfüm, aksesuar ve hatta mobilya hatlarını kurmaya başladı. 1967 yılında New York’ta bulunan hazır giyim şirketi Ralph Lauren Corporation’ı kurdu. Lauren’in tüm tarzı olağanüstü ve moda setinde bir ustalık eseri olarak biliniyor. Forbes’a göre, Lauren’in net değeri 7 milyar dolar.

Zac Posen

Dünyanın En Ünlü Modacıları

Moda tasarımcılığının yanında iş adamlığı da yapmaktadır. 1980 doğumlu ve Amerikalıdır. Tam adı Zachary E. Posen’dir. Asıl ün ile kavuşması 2000 yılında Naomi Campbell için tasarladığı elbise sayesinde olmuştur.


Alexander McQueen

1969 doğumlu İngiliz moda tasarımcısı. Genç yaşta üç kız kardeşi için elbiseler yapmaya başladı ve bir moda tasarımcısı olmak istediğine karar verdi. Carpenters Road Özel Okuluna gitti. 1996’dan 2001’e kadar John Galliano’dan sonra Givenchy’de baş tasarımcı olarak çalışmıştır. Modadaki başarıları ona dört yılın İngiliz Tasarımcısı ödülü (1996, 1997, 2001 ve 2003) ve 2003’te CFDA Yılın Uluslararası Tasarımcısı ödülünü kazandırmıştır.

Coco Chanel

Dünyanın En Ünlü Modacıları

Sadece moda dünyasında değil bir sinema karakteri olarak da fenomen olan Chanel, ilk dükkanını şapka üzerine açtı. Daha erkeksi duran feminenliği ön plana çıkartan Chanel dünyada bir kült halini aldı. Ayrıca ünlü modacı; moda ve giyim ile ilgili sözleri ile de meşhurdur.

Jean – Charles de Castelbajac

Dünyanın En Ünlü Modacıları

JC/DC olarak da bilinen Casablanca’lı modacı Castelbajac’nın sıradışı tasarımlara imza atmıştır. Kıyafetlerin yanısıra mobilya tasarımları da yapan Castelbajac’ın müşterileri arasında Madonna, Katy Perry gibi isimler yer alıyor.

Christian Dior

Dünyanın En Ünlü Modacıları

1905 doğumlu Fransız tasarımcı, dünyanın en büyük moda evlerinden biri olan ünlü moda evi Dior’un kurucusudur. İlk koleksiyonunu 1947’de tasarlayan Dior, ona Corolle, taç yaprakları ismini takmıştır. Gelmiş geçmiş en ünlü modacılardan biri olan Dior ölümünden sonra bile erkek ve kadın giyiminin yanı sıra kozmetik modasına da yön veriyor, Dior’un ürünleri Türkiye’de ve dünyada oldukça rağbet görüyor.

Stella Mc Cartney

Dünyanın En Ünlü Modacıları

İngiliz moda tasarımcısı. The Beatles’ın eski üyesi Sir Paul McCartney ile ABD’li fotoğrafçı ve hayvan hakları aktivisti Linda McCartney’nin kızıdır. McCartney, 30 Ağustos 2003’te Britanyalı yayımcı Alasdhair Willis ile evlendi. McCartney’nin dört çocuğu vardır. Son olarak Kate Winslet’ın giydiği elbiseyle adından bahsettiren İngiliz modacının tarzı oldukça kadınsı ve zarif Kate Winslet’ın giydiği elbiseyle adından bahsettirmiştir.

Agatha Ruiz De La Prada

Dünyanın En Ünlü Modacıları


İspanya
’nın ünlü modacısı Prada, koleksiyonlarında renkli, çocuksu, doğadan objelere sık sık yer veriyor. Modacının tasarladığı kıyafetler ve çantalar geniş bir hayran kitlesine sahip.

Anna Molinari

Dünyanın En Ünlü Modacıları

1968 doğumlu İtalyan moda tasarımcısı. Kendisi de tasarımcı olan Rosella Tarabini’nin kızı. Tarabini Liceo Linguistico’da sanat okudu ve Bologna Üniversitesi’nde moda üzerine eğtim aldı. Blumarine ve içinde pek çok markanın olduğu Blufin grubun kurucusu.


Pierre Cardin

Dünyanın En Ünlü Modacıları

1922 doğumlu İtalyan asıllı Fransız modacı. Giyim ve mimariye olan ilgisi çocuk yaşta başlayan Pierre Cardin, 1936 yılında bir terzinin yanında dikiş öğrenmeye başladı. Ailesinin 1945 yılında Paris’e taşınması ile birlikte, dönemin ünlü modacıları Jeanne Paquin, Christian Bernard ve Elsa Schiaparelli ile çalışma olanağı buldu. 1947-1950 yılları arasında Christian Dior’un yanında kendini yetiştiren modacı, 1950 yılında başlayan haute couture akımını, kendi adına açtığı Maison De Couture mağazasında geliştirdi. Avant-garde tarzına geometrik dizaynlar getirmekle de bilinen Cardin, 1991 yılında UNESCO kültür elçiliğine seçildi.

Valentino

valentino-b

1932 yılında İtalya‘da dünyaya gelen Valentino Garavani, 1959 yılında Paris’de bir moda evi açarak, moda hayatına başladı. 1965 yılında Valentino Garavani, İtalya’da haute couture tasarımcısı olarak öne çıktı ve kendini İtalya’ya ispatlamış oldu. 1989 yılında ise ilk defa Haute Couture adlı Paris koleksiyonunu moda takipçilerine sundu. Adını taşıyan ünlü İtalyan giyim markası Valentino‘nun sahibidir.

Kaynak

Dünyanın En Ünlü Modacıları hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: