Çocuk Giyim

Çocuk T-shirt

Çocuk T-shirt

Tişört, (İngilizce’de T-Shirt) genellikle kısa kollu, çocuk ve yetişkinler için yazın giyilen ince bez parçasından yapılmış bir üst giysidir. Pamuklu olanlar yaz aylarında daha çok tercih edilir. Tişörtler baskılı veya baskısız olabilir. Çocuk tişört konusuna gelmeden önce kısa bir tarihçesine bakalım.

T-shirt sözcüğü, 1920’li yıllarda Amerikan İngilizcesinin bir parçası haline geldi ve Merriam-Webster Sözlük’de çıktı. T-shirt kısa sürede çeşitli endüstrilerdeki işçiler ve alt tabaka arasında popüler oldu. Kolayca temizlenmesi ve ucuz olması nedeniye genç erkekler için tercih edilen kıyafet oldu. Farklı renk ve desenleri kısa sürede yaygınlaştı. Çocuk tişört konusuna gelmeden önce kısa bir tarihçesine bakalım.

T-shirt 19. yüzyılda kullanılan iç çamaşırlardan çıktı. Düğmeleri olsun veya olmasın, sıcak ortamlar için uygun giysi olarak madenciler ve hamallar tarafından 19. yüzyıl sonlarında kullanılıyordu. Düğmesiz olan ilk T-shirt, 1898 İspanyol-Amerikan Savaşı ile 1913 yılları arasında ABD Deniz Kuvvetleri’nin iç çamaşırı idi. Bir üniforma altında giyilen, kısa kollu, beyaz, pamuklu penye şeklindeydi. Denizciler sıcak havalarda üniformanın ceketlerini çıkartarak, yalnızca penyeleri ile dolaşıyorlardı.

Tenis gömleği imalatçısı Fransız Rene Lacoste tişörtü icat etti. Rene Lacoste gençliğinde tenis oyuncusuydu ve 1923’te, on dokuz yaşındayken maç için ABD’ye gittiğinde maçı kazanırsa bir vitrinde gördüğü timsah derisi çantayı almaya karar vermişti. Maçı kaybetti ama lakabı “krokodil” olarak kaldı. 1933’te imalata başladığında marka olarak krokodili tescil ettirdi.

Çocuk T-shirt
Çocuk T-shirt

Tişörtün Türkiye’de yaygınlaşması ve T-shirt yazımıyla vitrinleri süslemesi 1970’lerin ikinci yarısındadır. Teyzelerin tişört giymeye başlaması 1980’leri buldu, bu dönemde bir yandan ünlü markaların kaçak ve yerli yapımı olduğu dedikoduları başlamışken, bir yandan da yazı mesajlı tişörtler yayılıyor, Türkçeleri üretiliyor, isteyenlere resim yapılıp yazı yazılıyordu.

Çocuklar için t-shirt ve gömlekler, spor ve klasik modelleriyle, farklı renk ve desenlerde haknurbebe erkek/kız çocuk giyim 2021 koleksiyonunda sizleri bekliyor.

Kaynak

Çocuk T-shirt hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: