Site icon Haknur Bebe

Vişne Caddesi (Bebek & Çocuk Giyim)

Vişne Caddesi

Vişne Caddesi Toptan Çocuk Giyim

Bursa, Vişne Caddesi (Bebek & Çocuk Giyim) konfeksiyon sektörünün can damarımı. Çocuk ve bebek kıyafet üretiminin %80’inin gerçekleştiği, üretilen ürünlerin %60’ının ihraç edildiği güzide mevki.

Vişne Caddesi – Bebek Çocuk Giyim

Yıldırım Vişne Caddesi’nin başarı öyküsü 30 yıl öncesine dayanıyor. Küçük atölyelerde başlayan serüven bugün:

Tüm bu özelliklerine rağmen Vişne Caddesi Bursa’da dünyadan daha az tanınıyor ve kıymet görüyor. Bursa’nın Duaçınarı Mahallesi’nde yer alan bu caddede yüzlerce üretici faaliyet gösteriyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin bir araya geldiği cadde aslında doğal bir kümelenme modelini de oluşturuyor.

Vişne Caddesi Nerede?

Vişne Caddesi 40.195812 enlem ve 29.102167 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Duaçınarı Mh. ve Yıldırım ilçesine bağlıdır. Vişne Caddesi haritası Bursa ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Vişne Caddesi posta kodu 16000. Vişne Caddesi GPS koordinatları 40° 11´ 44.9232″ ve 29° 6´ 7.8012″.

Bonus: Türkiye Tekstil Sektörü ve Bursa

Dünya Tekstil

1500 yıl öncesine kadar dayanan Bursa Tekstil Sektörünün Tarihi, eski çağların en değerli hammaddelerinden olan ipeğin Çin’den getirilerek, ilk defa Çin dışında üretilmesi Bursa yöresinde M.S. 550 yıllarında gerçekleştirilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu zamanında da dokumacılık merkezi olmaya devam eden Bursa Kenti, 1938 ‘de kurulan Merinos Fabrikasının da büyük katkılarıyla ülkemizin tekstil sektöründeki önemini artırarak sürdürmüştür. 1970’li yıllarda kurulan polyester üretim tesisleri dokumacıların hammadde kullanımında değişime sebep olmuş, doğal ipek lifinden suni ve sentetik iplik dönemine geçilmiştir. Bursa bu dönemde artık bir ipekli dokumacılık merkezi olmaktan çıkarak kimyasal liflerin kullanıldığı iplik ve kumaşların üretiminin hâkim olduğu bir tekstil merkezine dönüşmüştür. 1980’li yıllarda başlatılan teşvik uygulamaları Bursa tekstil sektöründe yatırımların canlanmasına ve 1986 yılında başlatılan makinelerin ithalatının serbest bırakılması ise olağanüstü bir sektörel büyüme etkisi yaratarak kentte gerçek anlamda bir tekstil üretim ve ihracat patlamasına sebep olmuştur. Günümüzde Bursa’da tekstil sektörü, otomotiv ile birlikte kentin ekonomisinde en fazla ağırlığa sahip olan iki sektörden bir tanesidir.

Dünyanın en önemli tekstil kentlerinden ve ticaret merkezlerinden Bursa, dünya tekstil liderliğine yürüyor. Burası girişimciliğin, çevre duyarlılığının, rekabet kültürünün, kalitenin, üretkenliğin ve teknolojinin ama en önemlisi; burası iz bırakanların kenti… Çünkü burası tasarım ve inovasyonun başkenti.*

Dünya Tekstil Üssü “Bursa”

Vişne Caddesi (Bebek & Çocuk Giyim) konusu hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Exit mobile version