Site icon Haknur Bebe

Sıcak Havalarda Terletmeyen 5 Kumaş Türü

Sıcak Günlerde Kıyafet Seçimi

Sıcak Günlerde Kıyafet Seçimi

Özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklarda vücut terleme yoluyla vücudun ısısının yükselmesini engellemeye çalışır. Terleme, ter bezleri yollarıyla vücut dışına tuzlu sıvının atılması olayıdır. Terlemeyi azaltmak ve ferah kalmak için kumaş seçimi bu konuda çok önemlidir. Seçilen kumaş genellikle sentetik kumaş olduğundan dolayı, terlemeye, kokuya, ve zaman zaman cilt tahrişine sebep oluyor. Sentetik kumaş yapısı gereği sık olduğundan dolayı hava boşlukları pek bulundurmaz. Bu yüzden terlemeye ve kokmalara sebep olabilir. Sentetik kumaş yerine doğal olan keten, ipek, poplin vs. gibi kumaşlar tercih etmelisiniz. Sıcak havalarda terletmeyen 5 kumaş türü ;

Pamuklu Kumaş

Terletmeyen Kumaş Türü – Keten Kumaş

Pamuklu kumaşlar, her mevsim tercih edilen ve sizi üzmeyen kumaş türlerinin başında gelir. Beden üzerindeki nemi ve teri kendine hapsederek sizin rahatlamanıza yardımcı olur. Böylece yaz sıcaklarını rahat bir şekilde atlatabilirsiniz. İnce, hafif seçenekler arıyorsanız poplin kumaşı en iyi karar olacaktır.

Şile Bezi

Terletmeyen Kumaş Türü- Şile Bezi

Şile bezi, vücut terini emme özelliğinden dolayı sağlıklı bir üründür. Ayrıca rahat, hafif, ucuz, ter emici, sağlıklı doğal bir giysi olma özelliğiyle geniş kullanım alanı bulunmaktadır. Kültürel ve sanatsal motif ve işlemelerle süsleme ve aksesuar olarak da kullanım alanı geniş bir üründür.

Keten

Terletmeyen Kumaş Türü – Keten Kumaş

Keten kumaşlar, serin tutar bu yüzden yazın çok tercih edilen kumaşlardır. Yaz gelirken vitrinler keten gömlek, etek, elbise ve ceketler ile dolar. Genelde erkek giyimde kullanılır. Nemi ve teri çok çabuk olarak emdiğinden dolayı bir çok firma tarafından kıyafet üretilirken keten kullanılır.

Rayon – Viskon

Terletmeyen Kumaş Türü -Viskon Kumaş

Rayon, az tercih edilen bu kumaş türü ipekten esinlenerek üretilmiştir ve maliyeti düşüktür. Sıcak havalarda ter ve nemi hapsederek içinizde soğuk bir hava akımı sağlar. İnce lif yapısına sahip olduğundan dolayı kolay giyilir ve genellikle spor kıyafetleri için tercih edilir. Yıkanması bakımından ise makine önerilmez. Ilık suda yıkanabilir ama yıkandığı zaman buruşacağından dolayı genel olarak soğuk su ile yıkama tavsiye edilir. Soğuk su ile yıkandığı zaman hem buruşma önlenir hem de lekelerin gitmesi sağlanır.

Poplin

Terletmeyen Kumaş Türü – Poplin

Poplin, ipek iplik ile üretilen ipeğin bir alt türüdür. Yaz mevsimi için birebir olan poplin, ince dokusu ve hafifliği sayesinde birçok kıyafet firması tarafından tercih edilmektedir. Çoğunlukla nevresim takımı ve yaz aylarında giyilen ince gömleklerin üretilmesinde kullanılır. Dayanıklılığı ve şıklığı sayesinde birçok kadının tercihidir. Makine ile yıkanması durumunda ciddi zararlara sebep olacağından dolayı elde yıkama tavsiye edilir. Deterjan ve ılık bir su ile kolayca temizlenebilir.

Kaynak

Sıcak Havalarda Terletmeyen 5 Kumaş Türü konusu hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Exit mobile version