Site icon Haknur Bebe

Müslin Kumaş Nedir?

Muslin Kumaş

Muslin Kumaş

Müslin Kumaş

Müslin düz dokunan pamuklu kumaş tipidir. Çok şeffaf ince dokumalardan, kaba dokumalara kadar birçok farklı kalınlıklarda üretilmektedir. Müslin kumaş nedir? sorusunun kısa cevabı bu şekilde. Peki müslin kumaş özellikleri neler?

Müslin Kumaşı Özellikleri

Dünyanın en eski kumaşlarından olan müslin kumaş, bebek ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Müslin kumaş; bebeğinizin altını değiştirmede, diş çıkarma dönemlerinde ağız suyunu temizlemede, bebeklerin rahat uykuya dalmaları için kundak bezi olarak ve birçok alanda annelerin tercihidir.

Doğal Yapısı

Müslin seyrek dokunan, bundan dolayı havayı geçiren bir yapıya sahiptir. Nefes alan yapısı sayesinde bebeğin terlemesini engellemektedir. Müslin kumaşının yapısı pamuk ve bambu gibi doğal kumaşlardan üretilmektedir. Bu sebeple hem yumuşak hem emici hem de en önemli faktör olan sağlıklı bir yapıya sahiptir. Annelerin gönül rahatlığıyla kullanabileceği bir kumaştır.

 Nefes Alan Yapısı

Müslin kumaş üretilirken seyrek dokunduğu için havayı geçiren bir yapısı vardır. Bu nedenle havayı kolaylıkla geçirebilir ve bebeklerin terlemesini önlemektedir. Bebeğinizi kundaklamak için her mevsim müslin kumaşı kullanabilirsiniz.

Dayanıklı Yapısı

Müslin kumaşlar dayanıklı bir yapıya sahiptir. Müslin kumaşın en güzel özelliklerinden birisi de yıkandıkça yumuşamasıdır.

Kullanışlı Oluşu

Müslin yapısından kaynaklı hafif ve ince olduğu için, hem taşıması çok kolay, hem farklı farklı ihtiyaçlarda kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Kullanım Alanları

Bebeğiniz öğle uykusunda müslin battaniye olabilir. Bebek arabasında duran bebeğinizi güneşten korumak için pusetin üzerine örtebilirsiniz. Mesela bebeğiniz oyun oynayacağı zaman yere serebilirsiniz. Banyo ve deniz sonrasında bebeğinizi yumuşacık sarmak için kullanabilirsiniz. Emzirme vakti geldiğinde müslin örtüyü boynunuza bağlayın ve emzirme örtüsü sayesinde bebeğinizi rahatça emzirin. Her şeyden önce şu unutulmamalıdır ki müslin örtüyü güvenilir yerden almaya dikkat etmelisiniz. Gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz.

Müslin Kumaş Nedir? başlığı altında yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak1

Exit mobile version