Site icon Haknur Bebe

Çocuk Kıyafetlerinde Beden Tablosu

Çocuk Kiyafetleri Beden Ölçüleri

Çocuk Kiyafetleri Beden Ölçüleri

Doğru ölçülerdeki çocuk kıyafetlerini bulmak için çocuklarınız için doğru ölçeklerde kıyafet bulmanız konusunda bu yazı sizlere yardımcı olacak. Çocuklar hızlı gelişimleri nedeniyle çabuk büyüyorlar. Onların hem rahat edebilmesi hem de hareket özgürlüğünü kısıtlamaması adına kıyafetlerini sürekli yenilemek zorundayız. Çocuklarda doğru kıyafet bedenini bulmak için ‘yaş’ tek başına yeterli bir kriter değildir. Sadece ölçüleri doğru şekilde alarak uygun kıyafeti bulabilirsiniz. Çocuk kıyafetlerinde beden tablosu sayesinde bu işlem artık daha rahat.

Vücut Ölçülerini Almak

Çocuğunuz mümkün olduğunca hareketsiz, dik bir şekilde ve çıplak ayaklı durmalıdır. Mezura ile başından tabanına kadar çocuğunuzun vücudu boyunca ölçü alın.

Çocuk Kıyafetleri Ölçmek

Ölçü bandını her zaman çocuğunuzun vücuduna yakın tutun. Ölçtüğünüz uzunluk, kıyafet bedenini santimetre cinsinden verir. Bu ölçüyü başka bir birime çevirmeniz gerekmez. Eğer ölçü, iki kıyafet bedeninin arasında kalırsa ölçüyü yuvarlayabilirsiniz. Kıyafet çocuğunuza biraz büyük gelse de kısa zamanda hızlıca büyüyecek ve üzerine tam gelecektir.

BEDEN (VÜCUT UZUNLUĞU)YAŞ
86/92yaklaşık 1-2 yaş
98/104yaklaşık 2,5-4 yaş
110/116yaklaşık 5-6 yaş
122/128yaklaşık 7-8 yaş
134/140yaklaşık 9-10 yaş
146/152yaklaşık 11-12 yaş
158/164yaklaşık 13-14 yaş
Çocuk Kıyafetleri – Yaşlara Göre Beden Tablosu

Baş Çevresi Ölçüsü Almak

Şapkaların çocukların başlarından kaymaması ya da başlarını sıkarak rahatsız etmemesi için baş çevresinin ölçüsünü almak önemlidir. Bunu yapmak çok basittir: Yatay olarak başın etrafını ölçmeniz yeterlidir. Bunun için mezurayı en geniş yere, alın hizasından kulakların üzerine yerleştirin. Mezuranın tam sardığından ama çok sıkmadığından emin olun. Artık beden tablosundan ölçünün hangi bedene denk geldiğini görebilirsiniz.

BedenBaş çevresi (cm)
Küçük çocuklar
(yaklaşık 86-116)
44–49
Çocuk
(yaklaşık 122-164)
50–54
Çocuk Kıyafetleri – Baş Çevresine Göre Beden Tablosu

Kaynak

Çocuk Kıyafetlerinde Beden Tablosu konusunda hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Exit mobile version