Site icon Haknur Bebe

Bebek Yuvası Nasıl Yapılır? (Babynest)

Baby Nest

Baby Nest

Yeni doğan bebekler günde ortalama 20 saat uyumaktadır. Bu uykucu dönemlerde bebeğiniz için rahat bir ortam sağlamak birinci görevimizdir. İşte bebeğinizin bu önceliğine cevap olarak doğan bebek yuvası, babynest, kuş gözü diye adlandırılan mini bebe yatağı. Peki (BABYNEST) Bebek Yuvası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Kumaş:

İçini doldurmak için:

Aksesuarlar:

İsteğe Bağlı:

Fotograflarla özetlediğim baby nest yapılışını fotograftaki numaralara göre detaylandırayım şimdi de..

1 ve 2

Her ne yapacaksam öncesinde kumaşları yıkayıp ütüleyip sonrasında kesiyorum, bunda da öyle yaptım. 30 derecede en kısa programı calistirdim. Kumaşlar bazen çekebiliyor, tedbir olarak yıkıyorum.

3 ve 4

İlk olarak internette bulduğum her yerde benzeri olan aşağıdaki kalıbı örnek olarak kullandım. Kullanacağımız kalıpla yapılan baby nesti 6 aya kadar kullanabilirsiniz. Babynestin asıl çıkış amacı bebeği yatakta yanınıza aldığınızda ezilmemesidir. Bu nedenle genellikle bu ölçüler kullanılmış, siz isterseniz ölçüleri büyütebilirsiniz.

Kumaşı deneme tahtasına çevirmemek için ise gazeteden ölçüp biçip kalıp çıkardım.  İki gazeteyi birbirne kağıt bantla yapıştırıp istenen boyuta getirip sizde ön iş olarak kalıp çıkartabilirsiniz, böylelikle aynı işi yapmak için her defasında kafa patlatmazsınız. Kenarda duran kalıbınız olur.

Kaynak

(BABYNEST) Bebek Yuvası Nasıl Yapılır? başlığı hakkında görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Exit mobile version