Site icon Haknur Bebe

Waffle Kumaş Nedir?

waffle-kumas-nedir.

waffle kumaş nedir.

Petek dokuma kumaş olarak da bilinen waffle dokuma kumaş nedir?
Girintili kare veya elmas şekilli kumaş türü olan waffle dokuma kumaş, termal özelliklere sahiptir. Vücut ısısını hapseder. Ek olarak, gofret dokuma kumaşı oldukça emicidir. Battaniyeler ve bornozlar için en uygun kumaş türlerinden biridir.

Waffle Kumaş

Waffle; Türkçe karşılığı gofrettir. Adı gibi gofrete benzeyen bir şekli vardır, küçük kareli bir kumaştır. 

Yuvarlak örme çift plakalı Interlokribana makinesinde kaşkorse (rib) kumaşına benzer bir şekilde üretilir. Çeşitli iğne hareketleri (fank) ve atlamaları sayesinde bu efekte sahip olur.

Waffle örgü kumaş genellikle %100 pamuktan üretilir, ancak polyester-pamuk karışımları veya mikro elyaf da tercih edilmektedir. Mikro-fiber waffle örgü kumaş ultra-yumuşak ve ultra-emicidir ve genellikle temizlik ve araba parlatma için ideal olarak kabul edilir. Bu malzemeler, herhangi bir dekora, hatta düz  bir dekora ilginç bir doku ekledikleri için, bir banyo için harika bir duş perdesi ve ekran havluları meydana getirir.

Waffle Örgü Kumaş Üretim

2×2 kaşkorse ayarlarında iki iğnenin fank atmasıyla meydana gelir. Görünümü küçük kareciklere benzeyen bir yapıya sahiptir. Bu yapısı kabarık dokular kullanılarak elde edilen bir kumaştır.

Waffle Kumaş Özellikleri

Kaynak

Waffle kumaş nedir? konusu hakkında düşüncelerinizi yorumlar kısmından iletebilirsiniz.

Exit mobile version