Site icon Haknur Bebe

Termal Giysilerin Özellikleri

Bu yazımızda “Termal İçlik Nedir?”, ” Termal Giysilerin Özellikleri Nelerdir?” gibi sorulara cevap arayacağız.

Termal Giysiler

Yılbaşının yaklaştığı bu günlerde kış soğukları da etkisini gösteriyor ve bizlerde korunmak için çeşitli çözümlere başvuruyoruz. Kat kat elbiseler giyiyor, yünlü içlikler tercih ediyoruz. Kapalı ve sıcak bir ortamda alabildiğine terliyor sonra da bir anda soğuğa çıkarak çarpılıyoruz.

Bu durumun önüne geçmek için yapılan araştırmalar neticesinde, termal ürünlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Vücudun ısısını muhafaza edebilen. Sıcak ve soğuk hava geçişleri arasında uyum sağlayabilen termal ürünler, kış soğuklarına karşı en ideal korumayı sağlıyor.

Doğa sporları arasında yer alan dağcılıktrekkingkayak, yelkenkürekbisikletmotosiklet vs. gibi branşlar yanı sıra fitness, basketbol, voleybol gibi salon sporlarında da tercih edildiğini görüyoruz.

Termal Alt İçlik

Yine de bizim asıl derdimiz normal vatandaş olarak soğuktan korunmak diyorsanız, günlük temponuza uygun olarak termal içlikleri tercih edebilir ve elbisenizin altına giyebilirsiniz. Pamuklu ürünler vücut ısısının yüzde 100’e yakınını dışarıya verirken termal giysiler özel teknolojileri sayesinde ısının yüzde 80’ini vücutta tutuyor.

Terleme durumunun en çok görüldüğü sportif müsabakalar esnasında giyilen termal içlik sayesinde, oluşan ter, termal kumaşın bir üst katmanına aktarılıyor. Nefes alan kumaş sayesinde hem terden dolayı rahatsız olmamış hem de vücudunuzun ısısını dengelemiş olursunuz.

Vücudumuz hareket ettikçe terler, tenin kuru kalabilmesi önemlidir. Aksi taktirde vücudun üşümesine ,kasların kasılmasına ve hastalanmamıza neden olur.

Üşümemek için vücut ısısı sabit kalmalıdır, bunun için de tenimiz kuru olmalıdır. Tenin kuru kalabilmesi için iç giyimin emici değil, teri hızla ara giyime iletme özelliğinde olması gerekir. Ara giyim de bu nemi hızla dış giyime iletebilmelidir. Dış giyim de (mont-kaban) yansıtıcı olmalı ve nemi hızla dışarı atabilmelidir Tene değen giysi iç giyimdir. Ara giyimde kazaklar, t-shirtler, dış giyimde de mont ve kabanlar yer alır.

Özellikle sportif aktivitelerde ve günlük kullanımlarda breathable (nefes alabilen) bambu, modal, polyester, polyamid ve özel üretilmiş teknik ipliklerden yapılmış THERMAL iç giyim ve çoraplar tercih edilmelidir. Bu tip ürünler hareket kabiliyetinizi artırır.

Pamuk, thermal giyim için uygun değildir. Çünkü teri iletmez, aksine teri emer. Dolayısıyla bu tür iç giyim malzemesi teri dışarı doğru iletemediği için vücut ıslak kalır. Giysiler arasındaki bu nem alışverişinde en önemli malzeme iç giyimdir.

Dolayısıyla iç giyim mutlaka THERMAL ürünlerden oluşmalı çabuk kurumalıdır. Bayanların sütyenleri, futbolcuların polyester formaları en güzel örnektir. Hızlı ter transferi için ürünün sık gözenekli dokunmuş olması gerekir. “Naylon ve polyester hava geçirmez, terletir” yanlış bir şartlanmadır. Naylon ve polyester türevli iplikler rejenere selülozik elyaflı ürünlerdir ve pamuğa göre daha sık gözeneklidir. Bu nedenle gözenekler arasında su buharı birikmez.

Termal Giysilerin Özellikleri

Kaynak

Termal İçlik Satın Al.

“Termal Giysilerin Özellikleri” hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz.

Exit mobile version