Site icon Haknur Bebe

SMS (Spunbond Meltblown Spunbond ) Kumaş Nedir?

Spunbond Meltblown Spunbond

Spunbond Meltblown Spunbond

Nonwovens kumaş ailesinden olan SMS kumaş, örme ya da dokuma yöntemi dışında kalan (dokumasız) bir tür kumaştır. SMS isminin anlamı “spunbond meltblown spunbond” anlamına gelir. Bu, spunbond ve meltblown kumaşları birleştiren bir nonwoven kumaş türüdür. SMS kumaş çok iyi bir su iticidir. Genellikle üreticiler SMS malzemesini yüz maskeleri, bebek bezi parçaları, hijyenik pedler ve temizlik tulumları gibi ürünlerde kullanmayı tercih ediyor. Tüm bunların yanı sıra  şapkalar, önlükler, nevresimler ve diğer hastane malzemeleri için de kullanılır. SMS (spunbond meltblown spunbond ) kumaş nedir? sorusunu cevapladığımıza göre şimdi özellikleriden bahsedelim.

SMS Kumaş Nedir?

Sms Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Spunbond’u Meltblown ile Neden Birleştirmelisiniz?

Spunbond polipropilen, ıslak veya kuru olmasına bakılmaksızın büyük bir dayanıklılığa ve mukavemete sahip bir malzemedir. Yıpranmaya karşı çok dayanıklıdır ve çözülmesi zordur, ayrıca ıslanırsa neredeyse hiç nemi emmez.

Öte yandan eritilerek şişirilmiş, eğrilmiş bağlı polipropilenden daha yumuşak ve daha esnektir. Başlıca avantajları, ağ mukavemetleridir, bu nedenle genellikle diğer dokunmamış elyaflarla birleştirilirler. Eğrilerek bağlanmış polipropilenin avantajları varken, tulum gibi günlük uygulamalara konulduğunda sert ve rahatsız hissedebilir.

Meltblown perdeli bir yapıya sahip olduğu ve daha yumuşak olduğu için, bu iki nonwoven elyafı birleştirdiğinizde, kullanıcıya konforu korurken suya dayanıklılık sağlar. Ayrıca nefes alabilirdir, bu nedenle baştan ayağa örtülmüş olsanız bile (tulumlarda olduğu gibi) rahatlığınızdan ödün verilmez.

Kaynak

SMS (Spunbond Meltblown Spunbond ) Kumaş Nedir? konusu hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Exit mobile version