Site icon Haknur Bebe

İnterlok Kumaş Nedir?

İnterlok Kumaş

İnterlok Kumaş

Çift plakalı yuvarlak örme makinelerinde, silindir ve kapak iğnelerinin birbirlerine dik ve karşılıklı bir şekilde yerleştirilmeleri ile elde edilen çift katlı örme kumaş türüdür. İnterlok kumaş nedir? sorusunun kısa cevabı bu şekilde. Sıkı ve düzenli görünüme sahip örme kumaş çeşidi olan interlok kumaş nasıl yapılır?

İnterlok örgüler, iki ayrı 1×1 rib yapısının birbiri içine geçmesi ile elde edilir. Single-pike, Fransız çift pikesi, İsviçre pikesi gibi türevleri mevcuttur.  Kumaşlardan birisine ait düz ilmek çubuğu, diğer kumaşa ait ters ilmek çubuğu ile tam karşılıklı yer alır. İnterlok örme kumaşları enine yönde gerdirilince, iki yüzde de sadece sağ ilmekler görülür. İnterlok örgünün, hem ön hem de arka yüzünde ilmek bacakları belirgin olarak görülür. Örgünün her iki yüzünün görünümü de düz örgünün ön yüzü gibidir. 

İnterlok örgü, tüm örgü kumaşlar içinde en sıkı olanıdır. Böylelikle tüm örgüler içinde en pürüzsüz yüzeye sahiptir. Jarse örgüye göre daha esnektir ve malzemenin hem ön hem de arkasında aynı görünüme sahip olmasının yanı sıra, aynı zamanda jarse kumaşdan daha kalındır ama jarse de olduğu kumaş dönme problemi yaratmaz. 
Enine elastikiyeti daha düşük olup, iç giyim, yazlık-kışlık elbiseler ve özellikle sportif, tıbbi tekstiller ayrıca üst giyimde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Genellikle balıkçı yaka sweatshirt, bayan bluz, eşofman altı ve bebe grubunda kullanılır. İnterlock örmeden yapılan kumaşları koruyucu teknik tekstil olarak da kullanılabilmektedir. 

İnterlok Kumaş Özellikleri

Kullanım Alanları

İç giyim yazlık-kışlık ve özellikle sportif, tıbbi üst giyimlerde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ayrıca teknik koruyucu tekstil olarak da kullanılabilmektedir.

İnterlok Kumaş Nedir? konusunda eklemek istediklerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Kaynak1 Kaynak2

Exit mobile version